Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Το Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στεγάζεται σε τριώροφο συγκρότημα αναπαλαιωμένων κτιρίων, επί των οδών Κατούνη και Μητροπόλεως, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα Λαδάδικα, μια περιοχή, η οποία, από αιώνων, αποτελούσε το εμπορικό κέντρο, όχι μόνο της πόλης, αλλά και όλων των Βαλκανίων.  

Ο επισκέπτης στα Λαδάδικα έχει τη δυνατότητα να περπατήσει στους λιθόστρωτους πεζόδρομους και να ταξιδέψει στον 17ο και 18ο αιώνα,  σε ένα περιβάλλον από τα ελάχιστα που διασώθηκαν μετά την πυρκαγιά του 1917, διατηρώντας τις εικόνες, την αρχιτεκτονική και τα χρώματα της εποχής εκείνης. Με μια λέξη, θα μπορούσαμε να πούμε ότι στην περιοχή αυτή, ο χρόνος έχει σταματήσει.  

Τα Λαδάδικα έχουν μέτωπο τη θάλασσα και βρίσκονται απέναντι από τις εγκαταστάσεις του Λιμένα Θεσσαλονίκης. Εκεί βρισκόταν, αιώνες πριν, το μεγάλο χρηματιστήριο σιτηρών, ενώ στο κέντρο της περιοχής  υπήρχε η αγορά των Φράγκων και των Ολλανδών. Αργότερα, τα κτίσματα της περιοχής περιήλθαν σε Έλληνες επιχειρηματίες, κατά το πλείστον Εβραίους. Μετά την Κατοχή, οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές των καταστημάτων επιδόθηκαν, κυρίως, στο χονδρεμπόριο τροφίμων και ιδιαίτερα στη διακίνηση ελαιολάδου και για τον λόγο αυτόν έλαβε ο χώρος την ονομασία «Λαδάδικα».  

Σήμερα, η περιοχή παρουσιάζει αξιόλογη τουριστική κίνηση. Γύρω από τα Λαδάδικα λειτουργούν έξι ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες δύο βρίσκονται  στην καρδιά του ιστορικού κέντρου. 

Η Τράπεζα Πειραιώς, διατηρώντας τον αρχιτεκτονικό διάκοσμο των αναπαλαιωμένων κτιρίων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην εξωτερική τους όψη, επένδυσε με σκοπό να καταστήσει τους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου λειτουργικούς και κατάλληλους να φιλοξενήσουν ποικίλες δραστηριότητες πολιτιστικού, επιχειρηματικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα, στο κέντρο της πόλης.